Column | Passie

Soms is het leuk om dingen te doen die je eigenlijk niet kunt. Acteren bijvoorbeeld. Een paar weken geleden werd ik uitgenodigd om mee te doen aan The Passion van de EO en RKK. In het enorme muziekspektakel wordt het paasverhaal op een toegankelijke manier verteld.

In de hoofdrollen: Danny de Munk, Berget Lewis en Frans Bauer. Die laatste zet een verpletterende Petrus neer. Gelukkig hoefde ik niet te zingen, want dat kan ik niet. Het ging om een kleine rol. Op een late zondagavond meldde ik me blijmoedig bij Hotel New York in Rotterdam voor een vooropname.

Frans Bauer
Daar trof ik een heel circus aan: veel mensen met walkietalkies, een cateringbus en flink wat camera's. Terwijl ik in de visagie zat, duwde iemand een papiertje in m'n hand met de tekst die ik moest uitspreken. Dat bleek slechts 1 zin te zijn. Inderdaad een piepkleine rol. Dan denk je: ach dat doen we wel even, maar dat is dus niet zo. Die zin zal helemaal aan het eind van een liedje van Frans Bauer en de timing was van levensbelang. Zenuwslopend dus.

George Clooney
Ondertussen moest ik ook nog een hond, die ik uitlaat in de scène, in bedwang houden. Drie uur en 15 takes verder, was de regisseur eindelijk tevreden met het resultaat. Op 5 april kunnen we zien of ik en mijn zin de uitzending hebben gehaald. Goed opletten, want voordat je met je ogen knippert, ben ik alweer verdwenen. Maar ja, zo is George Clooney ook ooit begonnen, toch?  

Peter van der Vorst is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van der Vorst Ziet Sterren en Gepest. Hij schrijft over tv maken en tv kijken. 

U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Reageren