Yvon, Ellie, Albert

Column Peter van der Vorst

20 september 2018 13:37 | columns | Door Irma Tomas

© Nick van Ormondt
'De ene dag word je op het schild gehesen, de andere dag donder je er weer af', zo stelt Peter van der Vorst in zijn nieuwe column voor Televizier.

'Zo snel gaat dat tegenwoordig in medialand. Neem bijvoorbeeld Yvon Jaspers. Die scoorde een fantastische drie miljoen kijkers met de eerste aflevering van Boer Zoekt Vrouw. Een dag later lag ze onder vuur omdat ze op de loonlijst staat bij een veevoederbedrijf en de mooie dingen van het boerenleven moet promoten. ‘Journalistieke belangenverstrengeling’, riepen de critici, omdat ze ook het portrettenprogramma Onze Boerderij maakt. En nu stelt het commissariaat voor de media zelfs een officieel onderzoek in naar de nevenfuncties van Yvon. Tja, beetje ver gezocht als je het mij vraagt.Yvon is natuurlijk geen journalist en KRO-NCRV had haar bijbaantje officieel goedgekeurd. Lullig dat ze nu ineens onder vuur ligt.

Ellie Lust

Datzelfde geldt voor Ellie Lust. Sinds jaar en dag is ze het boegbeeld en de woordvoerdster van de Amsterdamse politie. En nu wordt ze ineens gedwongen door haar bazen om te kiezen tussen haar politiewerk en haar tv-carriere. Hoe dom van de korpsleiding. Ellie wist zaken altijd helder en professioneel te verwoorden bij bijvoorbeeld Opsporing Verzocht en ze was ook nog eens een mooi uithangbord voor de LHBT-gemeenschap, waardoor ze liet zien dat iedereen welkom is bij de politie.

Albert Verlinde

Yvon en Ellie vielen deze week dus min of meer van hun voetstuk, maar mijn oud-collega Albert Verlinde werd er weer opgetakeld. Ruim twee jaar na zijn vertrek bij Boulevard keert hij nu terug op 6 met een vergelijkbaar programma. Opmerkelijk is dat hij in zijn laatste jaren bij RTL bakken ellende over zich heen heen kreeg, maar nu door zijn critici weer als de verloren zoon wordt binnengehaald. Dat vind ik oprecht leuk voor Albert én het biedt hoop voor Yvon en Ellie.'

Meer over