Column Peter van der Vorst: Af(kicken)

Peter is opgetogen over de kijkcijfers van zijn nieuwe programma Verslaafd! De eerste aflevering trok bijna 1,7 miljoen kijkers.

Zo’n duizelingwekkend aantal had ik eerlijk gezegd niet verwacht. 1,2 miljoen was in mijn ogen ook al fantastisch geweest. Toen ik de volgende ochtend om 07.45 uur de cijfers zag op Kijkonderzoek.nl, moest ik dan ook even twee keer in m’n ogen wrijven voordat ik écht kon geloven wat daar stond. Pas toen daarna de enthousiaste sms’jes, tweets, mails, en whatsappjes binnenstroomden, drong het besef pas goed tot me door hoe veel mensen er gekeken hadden.

Jeffrey

Leuk om mee te maken, want we hebben er tenslotte met een flink team hard aan gewerkt. Gelukkig was ook Jeffrey, de hoofdpersoon uit aflevering 1, heel blij met het eindresultaat. Natuurlijk vond hij het niet makkelijk om te zien hoe hij en z’n familie door diepe dalen gingen, maar hij zegt dat hij het programma als een stok achter de deur beschouwt om z’n behandeling te kunnen volhouden.

Nieuwe aanmeldingen

Tot op de dag van vandaag is het hem gelukt om clean te blijven. Bovendien hoopt Jeffrey met zijn verhaal een voorbeeld te zijn voor heel veel anderen in dezelfde situatie. Daarin lijkt hij nu al te slagen. Sinds die eerste aflevering hebben we al meer dan 150 nieuwe aanmeldingen gekregen van wanhopige families én verslaafden die zelf hulp zoeken. Ook hebben we veel reacties gekregen van ouders die na het programma een gesprek met hun kinderen zijn aangegaan over het gebruik van alcohol en drugs. Echt kicken dat wij als tv-makers daar ons steentje aan hebben kunnen bijdragen.

Reageren