Column Peter van der Vorst: Appels en Peren

28 september 2013 15:00 | columns | Door Televizier

Op 30 september sluit de eerste stemronde voor de Gouden ­Televizier-Ring 2013. Dus aarzel niet en ga snel naar Televizier.nl en stem op uw favoriete programma en favoriete man of vrouw.

Ik heb zelf ook via de site gestemd en dat was nog helemaal niet zo makkelijk. Want hoe bepaal je nou wie die Ring écht verdient? Ik ben fan van Buch in de Bajes, maar óók van De Slimste Mens, Wie is de Mol? en Divorce. Het is toch een beetje appels met peren vergelijken.

De bazen van dit blad zouden het ons een stuk makkelijker maken om prijzen per genre uit te delen. Bijvoorbeeld: drama, talkshows, spelprogramma’s, documentaires, actualiteiten en reality. Desnoods strijden de winnaars uit elke categorie daarna nog om dé Gouden Televizier-Ring.

Op die manier kunnen er ook programma’s in het zonnetje worden gezet die niet per se 2,5 miljoen kijkers trekken. Hetzelfde geldt voor de Zilveren Televizier-Ster. Zou het niet veel leuker zijn wanneer iemand die maar één keer kan winnen? De winnaar en winnares kunnen dan het jaar erop de Ster uitreiken aan hun opvolgers.

Zo voorkom je dat de strijd steeds gaat tussen Linda en Wendy of Matthijs en Jeroen. Maar goed, uiteindelijk zit ik hier natuurlijk vooral in m’n eigen straatje te praten, en heb ik na héél lang nadenken toch maar op mezelf gestemd. Gewoon, omdat het kan en ik ook weleens wat wil winnen!

Ik raad jullie dringend aan hetzelfde te doen en bij de ­vrouwen te kiezen voor Martine Bijl, want zij was toch wel dé verrassing van dit televisiejaar. Hup, stemmen, nu!

Meer over