Column Peter van der Vorst: Divorce Hotel

De eerste serie Verslaafd! is nog maar net afgelopen of we zijn al met het volgende project begonnen.

Dit keer verdiepen we ons bij Vorst Media in echtscheidingen. Een lastig onderwerp om televisie over te maken, maar wél een groot maatschappelijk thema. Eén op de drie huwelijken loopt namelijk stuk. Dat betekent dat in Nederland jaarlijks 33.000 stellen uit elkaar gaan, met alle financiële en emotionele gevolgen vandien.

Vaak ontstaat er ruzie over de verdeling van het geld en de spullen, en volgt er een jarenlange vechtscheiding. Daarom raakte ik direct enthousiast toen ik op een website las over het concept van Divorce Hotel.

Beide partners melden zich op vrijdagmiddag in het hotel en wandelen er op zondagavond gescheiden uit. In dat weekend worden ze bijgestaan door een team van advocaten, mediators, makelaars en notarissen om de scheiding te regelen, zodat ze allebei snel een nieuwe start kunnen maken.

Overigens komt het idee voor Divorce Hotel uit Nederland! Bedenker Jim Halfens heeft een paar jaar geleden het Echtscheidingshotel opgezet en zo al heel wat stellen kunnen helpen. Wij gaan nu dus proberen hetzelfde in een tv-programma te doen.

Eventuele kinderen brengen we niet in beeld, maar die worden wel op de achtergrond begeleid door speciale kindercoaches. Ook de voogdij wordt buiten het programma om geregeld. Natuurlijk hoop ik dat jullie allemaal gelukkig zijn met je partner. Maar mocht het onverhoopt tóch misgaan, maak dan van je echtscheiding geen geldverslindende véchtscheiding. Daar heeft niemand iets aan.

Reageren