Column Peter van der Vorst: Donkere kamer

Ik zit momenteel midden in de opnames voor de tiende serie Van der Vorst ziet Sterren.

En twee aansprekende namen kan ik al ¬≠onthullen: Sylvester Stallone en Robert De Niro, die samen in de film Grudge Match te zien zijn. Wanneer je twee van zulke levende legendes kunt interviewen, zeg je daar uiteraard geen ‘nee’ tegen.

En dus vloog ik naar Rome waar het hele promotiecircus was neergestreken in een chique vijfsterrenhotel. En ik moet eerlijk bekennen dat ik dit keer toch enigszins gespannen was. Stallone had ik al vaker ontmoet, en hij is een relaxte beer met wie je kunt lachen. Maar De Niro staat bekend als een man die niet van interviews houdt en weinig zegt.

Gelukkig bleek het tegendeel waar! Vanaf het moment dat ik de hotelkamer binnenkwam, bleken ze er zin in te hebben. De Niro vertelde zelfs spontaan een paar grappige anekdotes. Echt een droominterview... Totdat vlak voor het einde ineens het licht uitviel door een stroomstoring in het hotel en we in het pikdonker zaten. „Hey, I like this”, bromde Stallone eerst nog lachend. En ik dacht alleen maar: dit is leuk voor het item.

Maar toen hoorde ik achter me een Italiaanse cameraman piepen dat er door de stroomstoring ook niets op de digitale SD-kaart was weggeschreven en dat alles dus over moest. Dat hebben we toen maar gedaan, al was de spontaniteit er vanaf, en moesten we doen alsof er nog geen interview had plaatsgevonden. Ik kan nu dus zeggen dat ik met ‘Sly’ en ‘Bob’ samen heb geacteerd. ¬≠Binnenkort ziet u het eindresultaat.

 

Reageren