Column Peter van der Vorst: Echte Tijden

Ja, ik geef toe: ook ik kijk naar Goede Tijden, Slechte Tijden. De afgelopen 23 jaar heb ik de verwikke­lingen in Meerdijk altijd redelijk trouw gevolgd.

Ik denk dat ik met recht kan ­zeggen dat het afgelopen seizoen een van de beste ooit was. Sowieso qua kijkersaantallen: soms zaten er meer dan twee miljoen mensen voor de buis.

Maar ook de verhaallijnen waren dit keer bijzonder boeiend met als hoogtepunt natuurlijk de retespannende cliffhanger. Een zomer lang moesten we wachten voordat werd onthuld wie ­de parachutesprong niet had overleefd. Ruim 7000 hardcore fans konden eind augustus al ontdekken dat het om Mike (acteur Louis Talpe) ging op het GTST Live event dat ik mocht presenteren.

Verdeeld over 4 shows keken die fans naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen en mochten ze in de Endemol-studio’s alle acteurs het hemd van het lijf vragen.

Twee dagen lang trok ik met de cast op. Het was vooral bijzonder om te zien dat er ook áchter de schermen een soort familiegevoel heerst. Er wordt met elkaar gegeten en gedronken. En lief en leed wordt met elkaar gedeeld.

Bovendien blijkt Maxime (Marjolein Keuning) helemaal niet zo’n bitch te zijn, is de norsige Jef (Bartho Braat) juist een ontzettend aardige kerel en zijn Ludo en Janine in real life een véél gezelliger stel dan in de serie.

Misschien een goed idee voor een nieuwe soap: Goede tijden, Échte Tijden.

Reageren