Column Peter van der Vorst: Even zeuren

De start van het nieuwe seizoen was in meerdere opzichten nogal deprimerend.

Oorlogen en onthoofdingen domineerden de nieuwsbulletins en daar wordt niemand vrolijk van. Veel minder erg, maar wel irritant, was de constante stroom ijswater die over ons werd uitgestort vanwege de Icebucket Challenge. Aanvankelijk een ludiek initiatief om aandacht te vragen voor de verschrikkelijke spierziekte ALS, maar al snel een doorgeslagen hype waarin veel mensen vooral zichzelf centraal stelden. 

Ik werd drie keer ‘genomineerd’, maar heb het genegeerd (sorry!). Ik stort liever geld in plaats van water. Bovendien maak ik op dit moment een programma waarin ALS ook een belangrijke rol speelt. Dat is mijn manier om m’n steentje bij te dragen. Ieder z’n ding, nietwaar? 

En dan wil ook nog even m’n beklag doen over al die logo’s in beeld bij de NPO. Deze week zapte ik langs het praatprogramma van Jeroen Pauw en zag drie beeldmerken in beeld. Linksboven van de VARA, rechtsboven van de NPO en linksonder een enorme P van Pauw. Pure beeldschermvervuiling. Waarom niet alleen dat NPO-logo en in de aftiteling melden dat het een VARA-programma was? 

Over die talkshow gesproken: ondanks het intiemere decor en de charmante gastheer, wil het maar niet gezellig worden in die nagebouwde kroeg. Ga dan, net als Humberto, in een écht grand café zitten! En o ja, wat stóm dat Vermist wordt geschrapt. Dat is nou juist een programma dat goed wordt bekeken, zich onderscheidt én maatschappelijk relevant is. Zo, dat is eruit! Fijn dat ik deze emmer met ijskoud gezeur over jullie mocht uitstorten.

Meer over:

Reageren