Column Peter van der Vorst: Glamourvarken

Serie tien van Van der Vorst ziet Sterren is alweer bijna afgelopen. En ik moet zeggen dat ik dit seizoen niet snel zal vergeten. Vooral omdat de gasten openhartiger waren dan ooit.

Georgina Verbaan sprak bijvoorbeeld vrijuit over haar angsten en de moeilijke periode in haar leven tijdens en na GTST. Ze schetste een onthutsend beeld van wat plotselinge roem bij jonge mensen kan veroorzaken. Een nuttige waarschuwing voor de talloze jongens en meisjes die tegenwoordig in haar voetsporen treden.

Bekendheid blijkt sowieso niet altijd een onverdeeld genoegen. Maik de Boer vertelde hoe hij onlangs telefonisch werd gestalkt door een grote groep jongeren, puur vanwege zijn flamboyante verschijning. De politie moest er aan te pas komen om er een eind aan te maken.

Het portret met Menno Buch zal me ook lang bijblijven. Vooral door de manier waarop hij sprak over de opmerkelijke band met zijn
familie en zijn dappere strijd tegen kanker.

En dan was er natuurlijk nog Miss Montreal. De zangeres vertelde dat ze haar hele leven al bang is voor water én ze liet zien (en horen)
dat stotteren een glansrijke carrière niet in de weg hoeft te staan.

Ook schaatser Mark Tuitert liet zich in z’n ziel kijken en legde uit wat het betekent om na 15 jaar topsport ineens thuis te zitten. Maar een van de meest gedenkwaardige gesprekken van dit seizoen moet nog worden uitgezonden. Ik mocht namelijk op audiëntie bij niemand minder dan Miss Piggy en Kermit. De nuchtere kikker en het glamourvarken onthullen álles over hun liefdesleven. En wie is daar nou niet in geïnteresseerd? Kijken dus op 30 april!

Reageren