Column Peter van der Vorst: Inbraak

Sommige programma’s zijn al zo lang op tv als ik me kan herinneren. Opsporing Verzocht, bijvoorbeeld. Als kind zat ik al ademloos te kijken naar onopgeloste moordzaken, mishandelingen en roofovervallen.

In die tijd werd het programma gepresenteerd door ‘mister Avro’ Jaap van Meekren en deed de onkreukbare Will Simon verslag vanaf de plaats delict. Tegenwoordig nemen Anniko van Santen en Frits Sissing vakkundig de honneurs waar.

Maar behalve dat is er weinig aan het programma veranderd. Misdaad is van alle tijden en de politiefunctionarissen die de zaken toelichten in de ­studio zijn nog net zo houterig als hun voorgangers in de jaren 80. Als kijker prees ik mezelf gelukkig dat al die rampspoed ánderen overkwam en kon ik er met enige afstand naar kijken, maar dat is inmiddels veranderd.

Een paar weken geleden is er bij ons op kantoor ingebroken. Op de camerabeelden zagen we in HD hoe drie sneue types met bivakmutsen in het holst van de nacht met een bijl onze maximaal beveiligde voordeur aan gort sloegen, een andere deur intrapten en vervolgens binnen drie minuten met flink wat computers de deur uitliepen. Het loeiende inbraakalarm negeerden ze.

Zó frustrerend! Uiteraard hebben we het pand daarna in een onneembaar fort veranderd uit angst dat de dieven zouden terugkomen. En guess what? Ze kwamen terug! Met nog meer geweld, al vonden ze toen nauwelijks iets van hun gading. De politie zegt weinig te kunnen doen, aangezien de daders en hun (gestolen) auto niet te traceren zijn. Dus Anniko en Frits: opsporing verzocht!

Peter is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van Der Vorst Ziet Sterren en Verslaafd!. Hij schrijft over tv maken en tv kijken. Volg Peter op Twitter: @petervdvorst

Meer over:

Reageren