Column Peter van der Vorst: Lastig

Nou fijn hoor, ben ik wéér niet genomineerd voor een Televizier-Ring of een Televizier-Ster! Gelukkig zie ik genoeg sterren voor m’n programma, dus dat compenseert de boel dan weer een beetje.

Bovendien hebben alle genomineerden het meer dan verdiend (dat hoor je dan als goed verliezer te zeggen). Het wordt nog lastig om te bepalen wie er met de Gouden Televizier-Ring naar huis mag.

Het spannende Flikken Maastricht staat dit jaar voor het eerst in de top-3 en scoort de sterren van de hemel. Maar dat geldt natuurlijk ook voor Divorce, een serie waar ik eerlijk gezegd vaker naar kijk. En dan is er nog Wie is de Mol? Het programma is nu al voor de zevende keer genomineerd. Alleen al daarom zou het lekker zijn als ‘de Mol’ eindelijk een keer wint.

Niet alleen voor de makers, maar ook voor ons. Want een programma dat de Ring gewonnen heeft, kan ’m niet nóg een keer krijgen. Dat zou betekenen dat er volgend jaar in het rijtje genomineerden meer plaats is voor vers bloed.

Tja, en dan de Zilveren Sterren. Bij de dames zijn drie RTL-collega’s genomineerd, die ik hem alle drie gun. Maar omdat Linda en Wendy ’m al een paar keer gewonnen hebben, mag-ie dit keer naar Chantal.

Bij de mannen moet Johnny de Mol winnen vanwege zijn prachtige serie Waar is de Mol? Verder is het leuk als Kees Tol de Talent Award binnensleept en Het Sinterklaasjournaal de Gouden Stuiver. Want wie is er géén fan van Dieuwertje Blok?

En volgend jaar wil ik op z’n minst genomineerd worden voor íets. Desnoods bedenken we een nieuwe categorie. Deal?

Reageren