Column Peter van der Vorst: Maillot

Begin juli werd ik gebeld door een RTL-collega die me vroeg of ik haar uit de brand kon helpen.

Johan Derksen had namelijk op het laatste moment afgezegd voor de opnames van een commercial voor de nieuwe dienst NL Ziet. Daarmee krijg je via je telefoon of tablet toegang tot alle programma’s van de NPO, RTL en SBS zonder onderbreking door reclames. 

Elke zender vaardigde twee ‘gezichten’ af om dit initiatief te promoten en nu Johan niet kon, was de keuze bij RTL op mij gevallen. Voorbereiding was niet nodig, want ik had geen tekst. Een makkie dus! 

Nietsvermoedend meldde ik me de volgende ochtend in mijn beste pak in een villa in Muiderberg, voor de opname. Het eerste wat de regisseur tegen me zei was: ‘’Trek deze maillot maar aan, anders schuurt het zo tussen je benen.” Het bleek geen grap. Balancerend aan een tuigje en ingesnoerd in een strak korset onder m’n pak zweefde ik even later verbouwereerd in kleermakerszit boven een bed waarin twee acteurs lagen, die moesten doen alsof ik een laptop was. En dat drie uur lang! 

Ondertussen sneden de touwen van het tuigje diep in m’n vlees en stopte de bloedtoevoer naar m’n benen die door de opnameleider steeds in een krampachtige positie gepropt moesten worden. Nu begreep ik waarom Johan Derksen had gecanceld... De commercial is trouwens heel gaaf geworden; alsof ik echt zorgeloos zweef boven dat bed. Het is maar goed dat NL in dit geval de pijnlijke werkelijkheid niet Ziet.

Reageren