Column Peter van der Vorst: Mijn man Tan

DWDD en Pauw en Witteman hadden jarenlang een soort alleenheerschappij. Maar nu is er RTL Late Night met mijn collega Humberto Tan.

Met zijn charme, nieuwsgierigheid en kennis vormt hij een geduchte concurrent voor de gevestigde orde. Hij treedt bij RTL 4 in de voetsporen van grootheden Frits Barend en Henk van Dorp die de basis legden voor de ‘late night talkshow’ in Nederland.

Zelf was ik een keer bij hen te gast, in 2003. Waarom weet ik niet eens meer, maar wat ik me ­vooral nog herinner is de nazorg die de heren boden. Toen ik de volgende dag in de tram zat werd ik ’s ochtends eerst door Frits en daarna door Henk gebeld met de vraag of ik een goed gevoel aan het gesprek had over gehouden.

Toevallig zat in diezelfde tram Ayaan Hirshi Ali met wie ik de avond daarvoor bij ze aan tafel had gezeten en ook zij werd door beide mannen gebeld. Daar werden zowel Ayaan als ik erg blij van.

Later ben ik ook verschillende keren bij ­Matthijs, Jeroen, Paul, Andries en Thijs geweest, maar achteraf bellen, deden zij nooit. Jammer. Het kost maar een paar ­minuten en je bouwt op die manier een band op met ­mensen, waardoor ze later opnieuw willen aanschuiven.

Wat dat betreft doet Humberto het nú al beter. De dag nadat ik te gast was in een proefaflevering hing hij aan de telefoon. Dus vanaf nu is Tan mijn man.

Reageren