Column Peter van der Vorst: plankenkoorts

Woensdag vindt eindelijk weer eens het Musical Awards Gala plaats. En dit jaar speel ik daar zelf ook een bescheiden rol in. 

Ze hebben me namelijk gevraagd een van de awards uit te reiken. Als ik het goed begrepen heb, betreed ik samen met Chantal Janzen het podium in het Beatrix Theater in Utrecht. We zullen ieder in een categorie de winnaar bekendmaken. 

Vorige maand kwam de uitnodiging bij mij op kantoor binnen en die luidde letterlijk: ‘Waarom we Peter willen? Omdat hij charismatisch is, een talentvol spreker die weet om te gaan met een groot publiek, en natuurlijk omdat het Nederlandse volk van hem HOUDT.’ Gelukkig stond daarachter een enorme smiley met een knipoog, waardoor ik nu nog steeds met beide benen op de grond sta. 

Ik verdenk de organisatie ervan dat alle uitreikers zijn gelijmd met woorden van gelijke strekking, maar het werkt wel! Overigens was het niet nodig geweest, want ik had sowieso ja gezegd. Ik draag het musicalgenre een warm hart toe en heb er de afgelopen jaren ook talloze programma’s over gemaakt.

Maar de voornaamste reden om ‘ja’ te zeggen tegen de uitnodiging was toch Chantal Janzen. Wanneer krijg je nu de kans om in een grote show naast zo’n multitalent en glamourvrouw te staan? Zij zal ongetwijfeld in een oogverblindende jurk ten tonele verschijnen, waardoor de meeste ogen op haar zijn gericht. Dat maakt het voor mij toch weer net iets minder eng, wanneer ik daar in een iets te strakke smoking m’n buik sta in te houden voor een miljoenenpubliek. Brrrr, heb nu al plankenkoorts.

Reageren