Column Peter van der Vorst: Schattig

Seizoen tien van Van der Vorst ziet sterren is weer van start gegaan. En ook nu weer is de redactie erin geslaagd een aantal bijzondere gasten uit de entertainmentwereld te strikken.

Onder anderen Georgina Verbaan, Richard Groenendijk, Menno Buch, Gerard Ekdom en Carly Wijs lieten me in hun huis toe. Én ik ging op bezoek bij de grootste wereldster van dit moment: Avicii. De 24 jarige Zweedse dj, die eigenlijk Tim Bergling heet, produceert hit na hit. Zijn nummer Wake me up krijg je niet meer uit je kop en was zelfs officieel het meest gedraaide en gedownloade nummer ter wereld.

Hij verdient miljoenen, is het ‘gezicht’ van modemerk Ralph Lauren en bewoont een kapitale villa in Los Angeles. Ondanks zijn roem blijft hij zelf het liefst op de achtergrond. Interviews geeft hij dan ook niet of nauwelijks. Daarom waren we blij verrast toen we ineens het bericht kregen dat de hitmachine me uitgebreid te woord wilde staan na zijn concert in het Ziggo Dome (dat uiteraard binnen de kortste keren was uitverkocht).

En dat viel zeker niet tegen. Zo groots en meeslepend als zijn muziek is, zo bescheiden en nuchter is deze mysterieuze man zelf. Ik mocht ’m het ongeëvenaarde aantal van twintig platina singles uitreiken voor z’n successen in ons land.

Iedere andere ster zou dat ’t liefst van de daken willen schreeuwen, maar Avicii vroeg me na afloop of we daar niet te veel aandacht aan wilden besteden omdat-ie zich een beetje opgelaten en verlegen voelde onder dat eerbetoon. Schattig toch?! Daar zouden andere sterren nog een puntje aan kunnen zuigen!

Reageren