Column Peter van der Vorst: Trots

5 juni 2013 12:23 | columns | Door Televizier

Het blijft bijzonder om te zien hoe populair sommige Nederlanders in de rest van de wereld zijn.

Afgelopen week was ik voor Van der Vorst ziet sterren bijvoorbeeld op Aruba voor dj Chuckie. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zijn naam wel vaker gehoord had, maar eigenlijk geen beeld bij hem had. Anders dan zijn collega’s Armin van Buuren, Afrojack en Tiesto kiest hij ervoor om uit de publiciteit te blijven. Desondanks is er geen Nederlandse artiest die zo vaak in het buitenland optreedt als hij: minimaal 200 keer per jaar.

In een privéjet vloog ik met hem mee, van Aruba naar New York waar 50.000 fans zijn naam scandeerden toen hij het podium betrad. Bizar om mee te maken en stiekem was ik best een beetje trots, want het is toch maar mooi ‘onze’ Chuckie. Hetzelfde gevoel had ik een paar dagen later in Istanboel waar ik op bezoek was bij Yolanthe Sneijder-Cabau. Haar man Wesley is bij voetbalclub Galatassaray een superster, maar ook Yolanthe kan er niet meer gewoon over straat en is geregeld te gast in grote Turkse tv-shows. Aanvankelijk als ‘vrouw van’, maar inmiddels timmert ze zelf ook flink aan de weg. Tijdens mijn bezoek lanceerde ze een eigen sieradenlijn en elk Turks tv-station besteedde er aandacht aan.

De overeenkomst tussen ­Chuckie en Yolanthe is dat ze beiden keihard werken én niet arrogant zijn geworden ­(hoewel Yolanthe-basher Johan Derksen daar anders over denkt). Bovendien besteden ze een groot deel van hun tijd en geld aan door henzelf opgerichte goede doelen. Dat soort sterren gun je toch alle succes op de wereld?!

Je kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Meer over