Column Peter van der Vorst: Winnaars

Met de start van het WK voetbal is Hilversum begonnen aan de jaarlijkse zomerslaap.

De komende twee maanden kunnen ’wij programmamakers’ en ’jullie kijkers’ even op adem komen van een gedenkwaardig televisieseizoen, waarin flink wat verliezers en winnaars waren. Ik zal me, om het gezellig te houden zo vlak voor de zomer, tot die laatste categorie beperken.

Neem bijvoorbeeld Ireen Wüst. Zij behaalde tijdens de Olypische Winterspelen in Sotsji maar liefst vijf gouden medailles, een record! En wat te denken van Matthijs van Nieuwkerk. Door de verhuizing van DWDD naar Nederland 1 kreeg hij er een paarhonderdduizend kijkers bij, waardoor hij keer op keer zijn eigen kijkcijferrecords verbrak. 

Op 1 januari ging Utopia van start. Het bleek het begin van de wederopstanding van het kwakkelende SBS 6. John de Mol scoorde met het programma na Big Brother en The Voice of Holland zijn derde internationale megahit. En dan was er natuurlijk de lancering van RTL Late Night dat voor een aardverschuiving op de late avond zorgde. Humberto Tan gaf in z’n eentje Pauw, Witteman, Knevel én Van den Brink het nakijken. 

Maar laten we ook Roy Donders niet vergeten! Hij groeide pijlsnel uit tot publiekslieveling en heeft ervoor gezorgd dat half Nederland nu in een juichpak voor de televisie zit om Oranje aan te moedigen. Laten we hopen dat het helpt en dat ook Louis van Gaal en zijn mannen op de valreep nog kunnen worden toegevoegd aan het lijstje winnaars. Dat zou dit seizoen pas helemaal onvergetelijk maken! Fijne vakantie alvast.

Reageren