Kruimeltjes

5 oktober 2012 15:32 | columns | Door Televizier

Op tv komen mensen vaak anders over dan in werkelijkheid.

En dan heb ik het niet zozeer over hun karakter, maar vooral over hun uiterlijk. Televisie vergroot nu eenmaal letterlijk alles uit en zorgt ervoor dat je al snel een paar kilo zwaarder lijkt. Vandaar dat veel modellen, actrices en presentatrices zo obsessief met hun gewicht bezig zijn.

Tom Cruise

Soms is het verschil tussen beeld en werkelijkheid echt enorm. ­Zo stond ik ooit oog in oog met Sylvester Stallone. Door zijn rol als Rambo verwachtte ik een beer van een kerel, maar dat viel dus best tegen: hij is niet de spierbundel die je zou verwachten en is maar 1m 75. Net zo lang als ‘macho man’ Mel Gibson. Tom Cruise is met zijn 1m 72 al helemaal een kruimeltje. Hij draagt zelfs verhoogde inlegzolen om groter over te komen.

Kylie Minogue

Deze week werd ik verrast door Kylie Minogue, die in mijn pubertijd al een grootheid was. Toen ze opstond om me te begroeten, bleek ze ze zelfs op uitzonderlijk hoge hakken niet verder dan mijn schouder te komen. Ze is slechts 1m 53! Maar toen ze daarna vertelde hoe ze haar zware strijd tegen borstkanker won, bleek hoe groots ze eigenlijk écht is.

Supergespierd

Overigens werkt het bij mij andersom. Op televisie lijk ik veel kleiner en slanker dan in het echt. Eigenljk ben ik 2m 10, 95 kilo en supergespierd. Hadden jullie niet gedacht, hè?

Meer over