Mijlpalen

Rond deze tijd van het jaar -verander ik altijd in een senti-mentele dweil.

Dat heeft uiteraard te maken met de donkere dagen voor Kerst en het naderende nieuwe jaar. Aan de ene kant zijn we allemaal benieuwd naar wat 2013 voor spannends te bieden heeft en tegelijkertijd moeten we mentaal afscheid nemen van 2012, een jaar waarin behoorlijk veel is gebeurd. 

Topjaar

We moesten dealen met de economische crisis, verkiezingen in Nederland en in Amerika, het WK Voetbal én de Olympische Spelen. Best vermoeiend. Zelf heb ik een topjaar gehad. Ik heb een aantal mooie programma’s mogen presenteren en heb heel veel sterren gezien (hoogtepunt: thuis bij Robbie Williams)
Op het persoonlijk vlak was de grootste verandering dat ik met man en kind verhuisd ben van de stad naar een dorp. En, heel belangrijk: onze zoon werd vier en ging voor het eerst naar school. Een mijlpaal voor hem, maar zeker ook voor z’n trotse vaders. Gelukkig hebben we van niemand in onze directe omgeving afscheid hoeven nemen.

Extra kleur

Op entertainmentgebied was dat anders. 2012 gaat de geschiedenisboeken in als het jaar waarin onder anderen Whitney Houston overleed, maar ook acteur Piet Römer, actrice Will van Kralingen en heel recent nog acteur Jeroen Willems. Stuk voor stuk mensen die ons leven door hun werk op tv en in het theater extra kleur gaven. Raar dat ze er volgend jaar niet meer zijn. Ik zal ze missen...

Reageren