Peter van der Vorst had te doen met Patricia Paay

Ik had de afgelopen weken te doen met Patricia Paay. Het zal je maar gebeuren dat iets dat zó privé is door een of ander wraakzuchtig type online wordt gezet.

'Miljoenen mensen hebben de filmpjes bekeken waarin Patricia dingen doet die je liever niet met de hele wereld wil delen. Bij Eva Jinek ­vertelde ze hoezeer ze geraakt was door de hele affaire. Ze vertelde ook dat ze bang was dat haar carrière nu definitief voorbij was en dat iedereen haar waarschijnlijk alleen nog maar zou associëren met die beelden. Ik denk eerlijk gezegd dat dat wel zal meevallen. Wie La Paay de afgelopen decennia gevolgd heeft, weet dat ze altijd weer op haar ­pootjes terechtkomt.

Positieve kant

Tóch zat er ook een positieve kant aan de hele zaak, want er ontstonden ineens allerlei ethische discussies, ook in mijn omgeving. Over GeenStijl bijvoorbeeld dat het filmpje op zijn website plaatste en daardoor voor mij definitief afgedaan heeft. En of je niet net zo slecht bent als je dat filmpje doorstuurt via whatsapp of social media. (Eigenlijk wel, ja) Maar ook of je het sowieso moet of mag bekijken als het online staat. (Lastig…)

Kinky seksleven

Een andere discussie was dat BN’ers zich niet zo moeten laten filmen. Wat een onzin! Alsof bekende Nederlanders geen spannend of kinky seksleven mogen hebben of mogen vastleggen voor eigen gebruik. Al lijkt het me wel slim om de beelden direct daarna te wissen. En dat geldt niet alleen voor BN’ers... Patricia heeft, ongewild, mensen in ieder geval aan het denken gezet. Ik hoop voor haar ze er een enorme schadevergoeding aan overhoudt.'

Meer over:

Reageren