Trend

Dit seizoen keert één onderwerp -telkens terug in ‘Van der Vorst ziet sterren’: sokken.

Het is tot nu toe al drie keer voorgekomen dat ik bij een gast naar binnen wilde en dat me werd verzocht m’n schoenen uit te trekken. Er lijkt dus sprake van een trend. 

Linkersok

De eerste keer was bij de Drentse volkszanger Jannes die in een woonwagen woont. In die kringen is het gebruikelijk dat iedereen op kousenvoeten rondschuifelt om het hoogpolig tapijt niet te bevuilen. Probleem was alleen dat ik toevallig die ochtend een linkersok had aangetrokken waar m’n grote teen doorheen stak. Beetje lullig in beeld, maar kán een keer gebeuren.

Rechtersok

De tweede keer was bij Barbie. De blonde RTL-babe had ook net nieuwe vloerbedekking laten leggen en manlief Michael vroeg al van bovenaan de trap of ik alsjeblieft m’n laarzen beneden wilde laten staan. En wat denk je: ditmaal in de rechtersok een gat.

Twee witte puntjes

Béide kapotte sokken belandden op miraculeuze wijze toch weer aan mij voeten in plaats van in de vuilnisbak. Daar kwam ik afgelopen week achter tijdens een afspraak met kickbokser Remy Bonjasky. Voordat ik de dojo (trainingsruimte) betrad, beval hij me om mijn sneakers uit te trekken. Zo’n sterke man gehoorzaam je uiteraard meteen, alleen piepten er dit maal dus twéé witte puntjes naar buiten.

Verlanglijstje 

Drie keer raden wat er op mijn verlanglijstje staat voor Sinterklaas en Kerst...

Reageren