Volgend jaar op tv

Cornald Maas maakt docu over Songfestival

Cornald Maas gaat voor AVROTROS een documentaire maken over het Eurovisie Songfestival. Uiteraard wordt daarin volop aandacht besteed aan de overwinning van Nederland dit jaar, maar de presentator en verslaggever blikt ook nadrukkelijk terug op het verleden.

"Cornald Maas, sinds jaar en dag commentator, kenner en groot Songfestival-liefhebber, haalt herinneringen op aan het Eurovisie Songfestival en toont uniek en soms hilarisch archiefmateriaal", zo schrijft AVROTROS in een persbericht over de documentaire. Uiteraard spreekt Maas ook met voormalig deelnemers van het festival.

Duncan Laurence

De commentator van het Songfestival spreekt onder meer met Edsilia Rombley, Ruth Jacott, Ilse DeLange en natuurlijk met de kersverse winnaar namens Nederland Duncan Laurence. Centraal in de documentaire staat "de lange weg die ons land te gaan had voor het eindelijk weer tot de winnaar van ’s werelds grootste liedjeswedstrijd werd gekroond". 

Komend jaar is het internationale liedjesfestijn in ons land te bewonderen tussen 12 en 16 mei. De documentaire van Maas zal ook rond die tijd worden uitgezonden op televisie.

Meer over:

Reageren