Documentaire

De Tokkies keren terug!

25 maart 2024 15:37 | documentaire | Door Janine van Rooden

© Prime Video

De een na de ander krijgt tegenwoordig een reallifesoap, maar ken je De Tokkies nog? Ze waren de eerste realitysoapfamilie van Nederland en... keren nu terug! 

Twintig jaar na hun reallifesoap doen ze in een documentaire eenmalig hun verhaal over de negatieve gevolgen van hun roem.

De Tokkies

In 2004 groeiden Wimpie, Wesley, Nathalie, Gerrie en Hanna Tokkie uit tot één van de bekendste families van ons land. Ze kwamen bekend te staan als onbeschaafden, omdat ze zoveel overlast veroorzaakten in hun buurt dat niemand naast ze wilde wonen. Door alle media-aandacht werd 'een tokkie' destijds hét nieuwe woord voor een asociaal persoon. Iets waar de familie nog lang de negatieve impact van heeft ondervonden.

Na jaren te hebben gezwegen om de aandacht van zichzelf af te wenden zijn ze er eindelijk klaar voor om hun verhaal te doen. Ze vertellen over hoe hun leven compleet ontspoorde door alle aandacht en over hoe ze de brokstukken daarvan nu nog steeds aan het opruimen zijn. Vader Gerrie is ernstig ziek en wil nu het nog kan afrekenen met het negatieve stigma voor de nieuwe generatie Tokkie.

Waar en wanneer kan je de documentaire zien?

De Tokkies: 20 Jaar Later is vanaf 30 april 2024 te zien bij Prime Video. 

Meer over