Moordtieten

Dionne Slagter doet schokkende ontdekking in docu over borstimplantaten

30 mei 2021 11:31 | documentaire | Door Faye Heijnis

© Daelorian van der Kolk
Dionne Slagter (30) heeft een schokkende ontdekking gedaan tijdens de opnames van de documentaire Moordtieten

Een ontdekking die haar leven aardig op z'n kop zet.

Dionne Slagter onderzoekt haar 'moordtieten' 

In Moordtieten duikt Dionne Slagter in de wereld van borstprotheses. Daar is namelijk nogal wat om te doen: ze kunnen vrouwen doodziek maken. Daar is Nederlands model Zimra Geurts (29), die door haar borstimplantaten in een rolstoel belandde, een bekend voorbeeld van. Dionne zelf onderging in 2013 een borstvergroting. En nu, acht jaar later, doet ze daar een schokkende ontdekking over bij zichzelf. 

Schokkende ontdekking 

Destijds kreeg Dionne volgens haar kliniek namelijk de best mogelijke siliconen in haar lichaam. Maar in de documentaire ontdekt ze dat het mogelijk ook bij haar foute boel is. Het soort dat zij heeft, wordt gelinkt aan een verhoogd risico op lymfeklierkanker. In de docu laat Dionne een haartest uitvoeren, dat middels de concentratie aan platina kan uitwijzen of haar siliconen lekken. "Ik bleek zo’n hoge concentratie in mijn haar te hebben dat het echt gevaarlijk was", verklapt Dionne aan het AD. "De implantaten waren niet intact, ik moest contact opnemen met een medisch specialist." Bovendien heeft Dionne vage klachten die mogelijk kunnen wijzen op siliconenvergiftiging. "Ik heb last van vermoeidheid en concentratiestoornissen." 

Neemt Dionne het besluit om haar borstimplantaten te laten verwijderen? Moordtieten is vanaf dinsdag 1 juni om 20.25 uur te zien op NPO 3. 

Meer over