En Brendan Fraser

Everything Everywhere All at Once wint bijna alle Oscars

13 maart 2023 07:15 | film | Door Irma Tomas

© ANP
Everything Everywhere All at Once is de grote winnaar -en dan bedoelen we ook echt de grote winnaar- bij de Academy Awards 2023. De film won 7 Oscars.

En dan niet in de lulligste categorieën: beste film, beste regisseur. (Daniel Kwan en Daniel Scheinert), beste vrouwelijke hoofdrol (Michelle Yeoh), beste vrouwelijke bijrol (Jamie Lee Curtis) en beste mannelijke bijrol (Ke Huy Quan). Alleen Brendan Fraser gooide roet in het 'Everything'-eten door zijn winst voor beste mannelijke hoofdrol in de film The Whale.

Netflix

De Netflix-film Im Westen Nicht Neues kreeg een zeer verdiende beste buitenlandse film-Oscar. Het was sowieso een goede avond voor Netflix want Guillermo del Toro's Pinocchio kreeg het gouden beeld voor beste animatiefilm. 

Geen Oscar

Voor The Banshees of Inisherin, Elvis, The Fabelmans, Tár en Triangle of Sadness, was het een minder feestelijke avond. Die films waren overladen met nominaties, maar gingen naar huis zonder een enkele prijs. 

Prime Video

Als je zin hebt om Everything Everywhere All at Once te streamen, dan kun je terecht bij Prime Video. The Whale is bij ons nog niet te zien op een streamingdienst. 

Beste documentaire

Navalny, over de moordaanslag op de bekende Russische oppositieleider, won de de Oscar voor beste documentaire. Deze film kun je thuis streamen op NPO Start (gratis), NLZiet en HBO Max.

Meer over