Michael Clayton

Michael Clayton is een zogenaamde 'fixer' voor een gerenommeerd advocatenkantoor. Dat komt erop neer dat hij problemen van cliënten oplost voordat de zaken uit de hand lopen. Ondertussen lukt het hem niet erg zijn eigen leven ook te fixen.

GENRE
Thriller

REGIE
Tony Gilroy

MET
George Clooney
Tom Wilkinson
Tilda Swinton
Sydney Pollack e.a.

VERHAAL
Michael Clayton is een zogenaamde ‘fixer’ voor een gerenommeerd advocatenkantoor. Dat komt erop neer dat hij problemen van cliënten oplost voordat de zaken uit de hand lopen. Ondertussen lukt het hem niet erg zijn eigen leven ook te fixen. Hij is gescheiden, heeft een gokverslaving en vindt zijn baan eigenlijk maar niks. De zaken worden pas echt ingewikkeld als collega-advocaat Arthur (Tom Wilkinson) tijdens een belangrijke rechtszaak over een gifschandaal volledig doordraait en beweert dat het advocatenkantoor een vreselijk geheim heeft. Wanneer Michael datzelfde ontdekt, moet hij kiezen tussen zijn onethische bazen die alles doen om rijk te worden en zijn eigen geweten.

OORDEEL
George Clooney speelt overtuigend een uitgebluste advocaat, Tilda Swinton is erg goed als gewetenloze bedrijfsadvocaat en Tom Wilkinson is grappig en tragisch tegelijk als manisch depressieveling. De film is spannend tot vijf minuten voor het einde.

EXTRA'S
Filmclips, interviews met cast en crew, achter de schermen, fotogallerij.

Reageren