Beau van Erven Dorens genomineerd voor De Nipkowschijf

11 mei 2017 11:02 | informatief | Door Televizier

© WILLIAM RUTTEN

Met zijn programma The Amsterdam Project is Beau van Erven Dorens een van de kanshebbers voor De Zilveren Nipkowschijf. De andere genomineerden zijn de dramaserie De Zaak Menten en de documentairereeks Schuldig. De uitreiking is op 16 juni. 

Beau hoorde woensdag het nieuws van Luuk Ikink in de laatste minuut van RTL Boulevard. De presentator reageerde nog nonchalant, maar op Twitter zegt Beau vereerd te zijn met de nominatie:

 

Amsterdamse daklozen

In The Amsterdam Project volgde Beau vijf Amsterdamse daklozen en hielp hen om hun leven weer op de rails te krijgen. De daklozen kregen een pinpas met 10.000 euro en mochten zelf bepalen waar ze het geld aan wilden uitgeven, bijvoorbeeld aan het aflossen van een jarenlange schuld. 

Favoriet

In De Wereld Draait Door werd de documentaireserie Schuldig als favoriet bestempeld. Twan Huys was erg enthousiast over de nominatie en voormalig tv-recensent Marcel Peereboom Voller noemt de serie een ‘geweldig programma’. In de serie volgen journalisten Sarah Sylbing en Ester Gould bewoners van de Amsterdamse Vogelbuurt die met schulden zitten.   

De Zaak Menten

De derde nominatie gaat naar de dramaserie De Zaak Menten. Het drieluik draait om de waargebeurde jacht op oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Het programma maakt ook kans op de Rockie Award, een Canadese tv-prijs. 

Bijzonder

Het is bijzonder dat Beaus programma genomineerd is. Bijna alle vorige winnaars van de Nipkowschijf zijn namelijk producties van NPO. Barend & Van Dorp is het enige programma van de commerciële omroep die de prijs mee naar huis mocht nemen. Dat was alweer in 2002. 

Arjen Lubach

De Zilveren Nipkowschijf is de oudste tv-prijs van Nederland. Al sinds 1961 wordt de prestigieuze prijs uitgereikt door een jury van Nederlandse mediajournalisten en –critici. Vorig jaar won Arjen Lubach met zijn satireprogramma Zondag met Lubach. 

Meer over