Relatie weer ten einde

Boer zoekt vrouw-deelnemer Johan uit Denemarken is klaar met de liefde

17 April 2020 15:29 | informatief | Door Jacob-Jan van de Groep

© KRO/Liselore Chevalier
Boer Johan is klaar met de liefde. De in Denemarken woonachtige melkveehouder zag namelijk opnieuw een relatie stuklopen.

“Het leek veelbelovend. Het was een Nederlandse vrouw”, begint Johan in gesprek met Weekend. Zijn voormalig liefje kwam bij hem over de vloer toen zij samen met oud-klasgenoten van de boer bij hem op bezoek kwam. In 2018 sloeg de vonk over.

Haar kant

"Zij nam het initiatief om iets met mij te beginnen, maar het was lastig dat ze in Nederland woonde, waardoor het een gedoe was om elkaar te zien. Zij was er drukker mee dan ik, het kwam vooral van haar kant. Voor mij hoefde het eigenlijk niet zo”, is de melkveehouder eerlijk.

Ingrid

In 2014 leek boer Johan nog zo gelukkig toen hij de liefde vond bij Ingrid, maar aan hun relatie kwam na drie jaar een einde. "Met Ingrid heb ik ook geen contact meer. Helemaal niks. Hoe dat komt en of ik echt nooit van haar heb gehouden? Ik weet het niet. In het begin was het wel leuk met haar hoor, makkelijk zat, maar na verloop van tijd dacht ik: het is wel goed, laat maar. Het is wat met die vrouwen."

Briefschrijfsters

De 55-jarige Johan denkt dat hij de rest van zijn leven alleen blijft. “Ik ben niet meer op zoek, ik wil geen vrouw meer. Je kunt zelf wel bedenken hoe dat komt: door alle tegenvallende ervaringen. Ik zit hier al 25 jaar alleen, dat maakt het ook anders. Ik ben het gewend zo. Oude briefschrijfsters ga ik ook niet bellen."

Momenteel is er een nieuwe reeks van Boer zoekt vrouw bezig bij KRO-NCRV. Yvon Jaspers en de vijf boeren die dit seizoen gevolgd worden in hun zoektocht naar liefde zijn wekelijks om 20.20 uur te zien bij NPO1.

Meer over