Ewout Genemans uit Mexicaanse gevangenis gezet

23 mei 2017 16:23 | informatief | Door Televizier

© Falco Haissink

Ewout Genemans is maandag weggestuurd uit een Mexicaanse gevangenis. De presentator wilde daar overnachten voor zijn programma Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel

Ewout moest de bajes al na een paar uur verlaten: “We waren binnen, hadden een paar opnames gemaakt en werden opeens apart gezet in een kantoortje. Daar hebben we uren gezeten”, zegt de presentator tegen BuzzE. Ewout en zijn crew werden er vervolgens uitgezet. Hun spullen moesten ze achterlaten.

Drugskartels

Waarom hij moest vertrekken, weet Ewout niet precies: “We hadden afspraken gemaakt met de gevangenisdirecteur. Volgens onze contactpersoon hier zitten de drugskartels erachter, zij hebben veel invloed binnen de gevangenis.”

Oplossing

De presentator heeft goede hoop dat hij zijn spullen terugkrijgt. Of hij verder mag met de opnames, is nog maar de vraag: “Ik hoop op een oplossing, zodat we onze aflevering gewoon af kunnen maken. Maar voordat ik daar ga slapen, wil ik wel echt zeker weten dat de mensen die ons daar gisteren weg wilden hebben, het oké vinden dat we er zijn.”

Vrijwillig

In zijn programma Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel laat Ewout zich vrijwillig opsluiten in de meest beruchte gevangenissen ter wereld.

Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel is elke dinsdag om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Meer over