Aan de Vrije Universiteit

Freek Vonk wordt bijzonder hoogleraar

1 februari 2020 10:51 | informatief | Door Wietse Zuidberg

© ANP
Freek Vonk gaat aan de slag bij de Vrije Universiteit van Amsterdam als bijzonder hoogleraar. Hij gaat dit doen bij de afdeling Scheikunde & Farmaceutische Wetenschappen.

De bioloog en presentator, onder meer bekend van zijn optredens bij De wereld draait door en zijn eigen programma's over onder meer dieren, gaat in zijn nieuwe rol ook samenwerken met het onderzoekscentrum Naturalis. Daar is hij nu ook al werkzaam. 

'Schitterende stap'

Vonk is erg blij met zijn nieuwe functie, zo laat hij weten tegenover ANP. "Ik ben een wetenschapper in hart en nieren. Als je kijkt naar mijn carrière, met wetenschappelijke publicaties, subsidies en prijzen, dan is dat een academische loopbaan die een bijzondere wending heeft gekregen in de media. Dit hoogleraarschap is een schitterende stap in mijn wetenschappelijke carrière, en de verantwoordelijkheid die erbij komt kijken neem ik met volle overtuiging", zo laat hij weten.

Vonk gaat studenten begeleiden bij het afstuderen en college geven. Daarnaast doet hij onderzoek naar hoe natuurlijke gifstoffen gebruikt kunnen worden bij het ontwikkelen van medicijnen.

Meer over