Over de kwestie Matthijs

Jan Slagter heel boos bij Beau

23 november 2022 09:53 | informatief | Door Irma Tomas

© ANP
Jan Slagter zat in de talkshow van Beau van Erven Dorens om nog maar eens over de kwestie Matthijs van Nieuwkerk te praten. En daar werd ie pisnijdig.

De voorzitter van Omroep MAX had het helemaal gehad met de mensen die vinden dat Frans Klein op moet stappen als baas van de Publieke Omroep omdat hij medeverantwoordelijk zou zijn voor de situatie bij DWDD

Suzanne Kunzeler

Hij had het vooral voorzien op BNNVARA-baas Suzanne Kunzeler die de dag ervoor in Nieuwsuur betoogde dat er geen onafhankelijk onderzoek naar DWDD kan plaatsvinden zolang Frans Klein de baas is. Hij zwaaide immers jarenlang de scepter bij de VARA toen Matthijs van Nieuwkerk zijn personeel verrot schold. En Frans greep niet in. 

Doodsteek

Jan vond dat niet fideel van Suzanne: "Ze heeft ook de doodsteek toegebracht aan Frans Klein. Dat vind ik echt schandalig. Ik vind het zo onredelijk. We gaan cancelen en Frans Klein moet gecanceld worden. En dat is wat er gebeurt."Jan vindt dat andere mensen die destijds hoog in de boom zaten bij BNNVARA ook hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

Frans Klein liet gisteren weten dat hij tijdelijk zijn werkzaamheden neerlegt zolang het onderzoek loopt. 

 

Meer over