Martin Elferink

Makers HHB staan zondag stil bij overlijden echtgenoot André van Duin

16 januari 2020 11:30 | informatief | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa

De makers van Heel Holland Bakt sluiten komende zondag de uitzending van de bakshow af met een moment voor Martin Elferink. De echtgenoot van presentator André van Duin overleed afgelopen maandag op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker.

Elferink overleed ‘na een kort en slopend ziekbed’. “De strijd tegen de vreselijke ziekte kanker heeft Martin verloren, maar onze liefde voor elkaar is onoverwinnelijk”, zei Van Duin in een verklaring.

Sleutelbeen

De ziekte van Elferink kwam per toeval aan het licht toen hij afgelopen zomer spontaan zijn sleutelbeen brak. Het overlijden van Elferink was voor Van Duin de tweede keer dat hij zijn echtgenoot verloor. In 1995 overleed Wim van der Pluym, met wie hij sinds 1974 samen was, eveneens aan de gevolgen van kanker.

Martine Bijl 

Het is de tweede keer dit seizoen dat de makers van Heel Holland Bakt stilstaan bij een overlijden. Vorige maand was te zien hoe André een foto van wijlen presentatrice Martine Bijl in de tent zette. “Zo is ze er toch een beetje bij”, zei hij, nadat hij de foto kuste.

Meer over