Marijke Helwegen laat al haar geld na aan goede doelen

18 oktober 2016 10:29 | informatief | Door Televizier

© Martijn Cousijn/NTR

Marijke Helwegen, het opgewekte voormalige boegbeeld van de cosmetische industrie laat haar hele vermogen na aan goede doelen. Echtgenoot Harry doet hetzelfde.

Marijke (67) en Harry (69) hebben geen kinderen en daarom moesten ze andere ontvangers bedenken voor hun erfenis. Het zijn goede doelen geworden. „We hebben er een aantal geselecteerd, die allemaal met de natuur en dieren te maken hebben. Die stichtingen krijgen álles”, zo vertelt Marijke in Privé.

Blijven werken

Om hoeveel geld het gaat, is niet bekend, maar Marijke en Harry werken beiden nog steeds ondanks dat ze de pensioensgerechtigde leeftijd al lang en breed hebben bereikt. „Ik heb werk altijd gebruikt om dingen te compenseren. Ik moet iets om handen hebben. De een stort zich op zijn kinderen, maar die heb ik niet, dus ik doe het hiermee.” Marijke houdt onder meer praatjes op bedrijfsevenementen.

Trillen

Volgens de diva denken mensen al jaren dat ze snel zal doogaan omdat ze zo trilt, maar volgens haar houdt ze het nog wel even vol. „Ik ben er nog steeds. Ik tril me er wel doorheen.”

Meer over