Wijze lessen

Matthijs van Nieuwkerk keert terug met Summerschool

9 juni 2022 10:22 | informatief | Door Judith Regeling

© Olivier Thijssen
Matthijs van Nieuwkerk heeft er binnenkort weer een nieuwe en toch oude vertrouwde tv-klus bij. De presentator keert namelijk deze zomer terug met Summerschool.

Voorheen was dit informatieve programma bekend onder de titel DWDD Summerschool.

Summerschool

De naam mag dan ietwat anders zijn: het concept blijft hetzelfde. In Summerschool nodigt Matthijs van Nieuwkerk wekelijks een bevlogen spreker uit. Samen praten ze over een door henzelf gekozen onderwerp. Dit kan van alles zijn: van de wereld van virussen als covid-19, ebola en sars, zwart verzet tijdens de slavernij in Suriname tot een grootheid binnen de operawereld.

Francis van Broekhuizen

Aan hoogleraar geneeskunde Marcel Levi de taak om het vernieuwde seizoen af te trappen met een wijze les over virussen. Verder komen ook Hans Klok, schrijfster Cynthia Mc. Leod en operazangeres Francis van Broekhuizen langs. Die laatste zal het hebben over het leven van zangeres Maria Callas, die vooral bekend stond om haar temperamentvolle gedrag, haar liefdesrelatie met Aristoteles Onassis, en natuurlijk als de bestverkopende en meest talentvolle operazangeres ooit.

Summerschool is vanaf 3 augustus iedere woensdag om 20:30 uur te zien op NPO1.

Meer over