NOS Journaal stopt abrupt met zomercolumns

10 Juli 2017 11:36 | informatief | Door Televizier

© NOS

De NOS-ochtendjournaals zijn deze zomer minder luchtig dan voorheen. Na zeven jaar stopt de NOS per direct met zijn zomercolumns.  

Voor de zomercolumns maakten buitenlandcorrespondenten reportages over luchtige onderwerpen. Zo zocht correspondent Rob Zoutberg naar weggevaagde zebrapaden in Rome en maakte een zwetende Tim de Wit een ritje in een bloedhete Londense metro: 

Beetje op

Volgens NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff zijn alle onderwerpen wel zo’n beetje besproken: ‘‘De gedachte achter de zomercolumns was dat dat correspondenten iets zouden laten zien van landen of gebeurtenissen waar ze anders niet aan toe komen. Op een gegeven moment zijn die onderwerpen een beetje op, althans dat gevoel hadden de makers zo nu en dan’’, vertelt Gelauff in het Radio1-programma De perstribune. 

Niet rouwig 

De NOS-redactie heeft flink vergaderd over de eventuele stop van de zomercolumn en besloot toch de stekker eruit te trekken. Gelauff is er niet rouwig om: ‘‘Soms is het goed om een rubriek te stoppen, net als bij kranten, en over iets anders na te denken’’.

De kijkers vinden het wel jammer dat de populaire rubriek stopt: 

Meer over