Standaard procedure

OM onderzoekt liquidatie-uitspraak Johan Derksen

23 september 2022 13:49 | informatief | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
De veelbesproken liquidatie-opmerking van Johan Derksen uit Vandaag Inside wordt door het Openbaar Ministerie onder de loep genomen. 

Een woordvoerder heeft dat laten weten, schrijft De Telegraaf. Volgens de zegsman is het een standaardprocedure: als er een melding wordt gedaan dan kijkt het OM of er iets strafbaars is gezegd. Die melding zou dus inmiddels zijn gedaan.

Thierry Baudet

Derksen zei woensdag in Vandaag Inside dat ze Thierry Baudet zouden moeten 'liquideren'. Gelijk daarna gaf hij aan dat het een verspreking was en maakte hij er 'elimineren' van. Later gaf hij ook nog aan dat hij bedoelde dat Baudet uit de Tweede Kamer moet worden verwijderd. Aanleiding van Derksen zijn uitspraken was het optreden van Baudet die dag in de Kamer. Het kabinet besloot toen de zaal te verlaten.

Via Twitter liet de partij van Baudet - Forum voor Democratie - weten dat er aangifte wordt voorbereid. Het OM heeft dus reeds laten weten zelf te kijken of Derksen strafbare uitingen heeft gedaan en informeert Baudet over het onderzoek zodra het is afgerond.

Meer over