Deurwaarder

Prijswinnaar Miljoenenjacht stapt naar rechter om prijs alsnog te krijgen

24 December 2019 14:06 | informatief | Door Jacob-Jan van de Groep

© Roy Beusker
Het zal je maar gebeuren; je bent één van de mensen die mag meespelen om een gouden koffer met inhoud in Miljoenenjacht en als je dan denkt enkele tonnen te hebben gewonnen, zit er een deurwaarder in het publiek die gelijk beslag legt op je gewonnen prijs. Het was de nachtmerrie van een Twentse prijswinnaar, die nu naar de rechter stapt om zijn prijs alsnog te ontvangen.

Een gepensioneerde Twentenaar stond zielsgelukkig naast Linda de Mol met een vette cheque in zijn handen, maar nog voordat hij kon bedenken wat hij met het geld zou doen, werd er al beslag op het enorme geldbedrag gelegd.

Duitse Volksbank

De deurwaarder in kwestie was toevallig ook geselecteerd om in het publiek plaats te nemen. Nadat hij eerder al achter een geldsom bij de Twentenaar was aangegaan, zag hij nu zijn kans schoon. Nadat de uitzending was afgelopen, werd het geld uitgekeerd aan de Duitse Volksbank, waar de geluksvogel nog een schuld open had staan.

Onterechte beslaglegging

Dinsdagochtend vorderde de winnaar in de rechtbank van Almelo het geld terug van de Volksbank. De loterijwinnaar kreeg eerder al gelijk in het gerechtshof van Arnhem dat de reden voor de beslaglegging onterecht was en nadat de rechtbank in Den Bosch hetzelfde vonnis uitspraak, wil de Twentenaar nu zijn geld zien. De Volksbank houdt de betaling nog even af en wacht op de uitsprak van de Hoge Raad.

Meer over