BBC

Prins Andrew geeft interview over zijn relatie met Jeffrey Epstein

15 November 2019 09:58 | informatief | Door Irma Tomas

© ANP
Prins Andrew van Groot-Brittannië doet eindelijk een boekje open over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein, de miljardair die werd veroordeeld voor pedofilie. 

Andrew (op de foto met koning Willem-Alexander) heeft een interview gegeven aan de BBC dat zaterdagavond wordt uitgezonden. Volgens de omroep mocht alles gevraagd worden en is er zeker gepraat over de omstreden vriendschap met Epstein. De prins zit in een moeilijk parket nadat duidelijk werd dat hij bevriend was met Epstein. Een -inmiddels volwassen- vrouw vertelde de afgelopen maanden dat ze drie keer seks had met de prins toen ze nog minderjarig was. 

Zelfmoord

Epstein gaf jarenlang feestjes waar invloedrijke mannen zoals Bill Clinton en Woody Allen en veel minderjarige meisjes te gast waren. Begin juli 2019 werd hij aangehouden op verdenking van mensenhandel en van het seksueel misbruiken van minderjarige meisjes. Epstein wachtte het proces niet af, hij pleegde drie maanden geleden zelfmoord in zijn cel. Prins Andrew heeft tot nu toe altijd ontkend dat hij ook maar iets wist van de zaken van Epstein. 

Het interview met prins Andrew wordt vanavond om 22.00 uur uitgezonden op BBC 2

Meer over