Ekdom boven!

Radio 10 stijgt naar top drie best beluisterde radiozenders

20 november 2018 13:09 | informatief | Door Jacob-Jan van de Groep

© INGO CALY/AVRO
De opmars van Radio 10 blijft maar doorgaan. De radiozender, die in Gerard Ekdom een pijler in de ochtend heeft, heeft de top drie van best beluisterde radiozenders in Nederland weten te bereiken.

Volgens GfK is het marktaandeel van Radio 2 sinds september 9,9%, terwijl dat een periode eerder nog 9,2% was. Met de stijging snoept de zender luisteraars af van concurrent Qmusic, dat van 9,5 naar 9% is gezakt. Met de nieuwe luistercijfers evenaart Radio 10 de cijfers die het in 2002 had. Een terugkeer aan het front dus!

Ochtendshow

Beide zenders hebben sinds kort een andere invulling aan de ochtendshow gegeven. Radio 10 nam Gerard Ekdom over van Radio 2, terwijl Marieke Elsinga de plek van Fien Vermeulen en Igmar Felicia naast Mattie Valk innam.

Radio 538 marktleider

Nummer één Radio 538 is nog altijd ver uit het zicht. De zender had over de periode september-oktober een marktaandeel van 11,7 procent. NPO Radio 2, de zender die Ekdom dus achter zich liet voor het avontuur aan de overkant, staat op de tweede plaats met 11,3 procent. De ochtendshow van Radio 538 gaat ook op de schop. Edwin Evers verlaat de zender na zeventien jaar en wordt vervangen door Frank Dane.

Meer over