Geen rectificatie

Rossana Kluivert niet in hoger beroep tegen Opgelicht?!

26 februari 2020 15:46 | informatief | Door Irma Tomas

© TLC
Rossana Kluivert geeft haar verzet tegen Opgelicht?! op. Ze gaat niet in beroep tegen de uitspraak van de rechter over haar hondenopvang op Curaçao.

De rechter vond een kleine maand geleden dat Opgelicht?! de uitzending over de hondenopvang niet offline hoefde te halen en rectificeren was ook niet nodig. Rossana Kluivert zegt er in het AD dit over: "Wij vinden het jammer dat het programma niet hoeft te rectificeren, maar wij vinden het positief dat in de rechtszaak duidelijk naar voren is gekomen dat er geen sprake is van oplichting, fraude of financiële malversaties en dat de reportage, zoals bevestigd in het vonnis, een aantal onjuistheden en onzorgvuldigheden bevat."

Donaties 

In de bewuste uitzending van Opgelicht?! kwam aan het licht dat er eigenlijk helemaal geen hondenopvang was op Curaçao en dat alle donaties voornamelijk naar marketingkosten en winkelpandhuur waren gegaan. Volgens de rechter had Rossana van Opgelicht?! voldoende gelegenheid gekregen om zich te verweren, maar had ze daar geen gebruik van gemaakt. Bovendien werd de vrouw van Patrick Kluivert niet van oplichting beschuldigd in Opgelicht?!

Peter R. de Vries en Rossana Kluivert waren vreselijk boos over de uitzending en het oordeel van de rechter maar leggen zich nu toch neer bij de uitspraak. 

Meer over