Streamingdienst Amazon in december in Nederland

16 november 2016 22:52 | informatief | Door Televizier

© Jonathan Thursby/BBC 2009

Het zat er al een beetje aan te komen, maar de kogel is nu door de kerk. Amazon Prime is vanaf december in 200 landen beschikbaar, waaronder in Nederland. Met o.a. The grand tour, het nieuwe autoprogramma van Jeremy Clarkson.

Jeremy Clarkson en zijn collega's James May en Richard Hammond maakten het nieuws bekend via een YouTube. Wanneer The Grand Tour begint, kunnen alleen de VS, Groot-Brittannië, Duitsland en Japan meekijken, maar in december gaat The grand tour globaal en kunnen 200 landen de vervanger van Top Gear bekijken.

Netflix

Natuurlijk is The grand tour niet het enige programma dat Amazon aanbiedt via haar streamingdienst. Eerder werd al bekend dat de Amerikaanse videodienst net als Netflix eigen content aan het maken is en de rechten van veel series heeft opgekocht.

Series

Amazon heeft in ieder geval de series Conviction en Into the badlands aangekocht. Conviction gaat over de dochter van de Amerikaanse president, tevens advocate, die gechanteerd wordt. Into the badlands is een martial-arts fantasy drama. Amazon heeft ook een aantal Nederlandse films gekocht. Hoeveel Amazon Prime gaat kosten, is nog niet bekend.

De heren van The grand tour komen ook naar Rotterdam

Meer over