Tijl Beckand schrijft boek over De Lama’s

5 juli 2017 10:47 | informatief | Door Televizier

© William Rutten

De lama’s: wie heeft er niet naar gekeken? Tijl Beckand - ‘lama’ van het eerste uur - brengt komend najaar een boek uit over het populaire BNN-programma. 

In het boek Lama for life vertelt Tijl het complete verhaal van De lama’s: ‘‘Hoe het ontstaan is, hoe de eerste audities waren, de eerste try-outs, hoe de gekte ontstond. Dat beschrijf ik van A tot Z’’, zegt de grappenmaker in RTL Boulevard.

Schrappen

Tijl schrijft zijn memoires ook voor de andere lama’s Ruben Nicolai, Ruben van der Meer, Jeroen van Koningsbrugge en Patrick Lodiers: ‘‘We hebben met z’n allen veel meegemaakt. Het verdient een boek te krijgen. Ze krijgen het als eerste te lezen over twee weken. Dan hebben ze één kans om er ieder drie woorden uit te halen en dan gaat het naar de drukker’’, grapt de oud-Lama.

Stoppen

Lama for life draait niet alleen maar om grappige anekdotes. In 2008 besloten de lama’s op hun hoogtepunt te stoppen, maar volgens Tijl  viel dat niet in goede aarde bij hun fans: ‘‘Na de eerste aflevering kregen we mails over hoe leuk het programma was, maar toen we aankondigden dat we stopten waren er redelijk veel jonge mensen die zeiden: dan stap ik uit het leven. Wij wisten niet goed hoe we daar mee om moesten gaan.’’

Comeback

Van 2004 tot 2008 zaten trouwe kijkers aan de buis gekluisterd om hun favoriete grappenmakers te zien. Het improvisatieprogramma was ongekend populair, vooral toen Jeroen van Koningsbrugge er in het zesde seizoen bijkwam. In november maken de heren hun comeback met vier shows in de Ziggo Dome.

Lees ook: De lama's gaan malafide kaartverkoop tegen. 

Meer over