SOS Koala

TV-actie voor de koala's in Australië

17 januari 2020 09:28 | informatief | Door Irma Tomas

© ANP
Het kinderprogramma Zapp en het Wereld Natuur Fonds houden zaterdag een inzamelingsactie voor de koala's in Australië. De dieren worden ernstig bedreigd door de bosbranden.

Zapp-presentatoren Klaas van Kruistum, Saskia Weerstand en Anne-Mar Zwart roepen kinderen en scholen op om de komende week in actie te komen en geld op te halen voor koala’s en andere bedreigde dieren. Het is behoorlijk erg in Australië: naar schatting 1 miljard dieren zijn omgekomen.

Mierenegels

Soorten als kangoeroes, koala’s en mierenegels verliezen hun thuis en kunnen nergens anders heen. Met man en macht wordt gewerkt om de branden te stoppen, maar als de vuren geblust zijn, moet er ook nog worden hersteld wat vernietigd is. Vandaar dat er veel geld nodig is. Via zappyourplanet.nl kunnen kinderen acties aanmaken en geld doneren.

Zapp your planet

Zapp Your Planet is een jaarlijkse actie van NPO Zapp om kinderen bewuster te laten opgroeien. In eerdere edities werd aandacht gevraagd voor bedreigde diersoorten zoals haaien, orang-oetans en olifanten.

Zaterdag 25 januari heeft NPO Zapp een aangepaste programmering. Zapp Your Planet komt met de speciale tv-actie om 09.00 uur, 09.42 uur, 10.27 uur en 11.17 uur.

Meer over