Willem Holleeder-docu van John van den Heuvel

8 November 2016 13:54 | informatief | Door Televizier

© ANP Kippa

Het boek Judas van Astrid Holleeder is een enorme bestseller en nu doet John van den Heuvel ook een duit in het Willem Holleeder-zakje met een documentaire waarin Nederlands grootste crimineel zelf aan het woord komt.

Volgens RTL toont misdaadverslaggever John van den Heuvel in zijn doumentaire De (onder)wereld van Willem Holleeder het ware gezicht van de man, die een tijdlang door het leven ging als knuffelcrimineel, maar volgens justitie en zijn eigen zussen een keiharde seriemoordenaar is.

College Tour

In de docu worden een aantal vragen beantwoord, zo belooft RTL: Wat was de werkelijke reden voor Holleeders veelbesproken en beschamende optreden bij College Tour? Wat gebeurde er achter de schermen en wat waren de geheime afspraken? Hoe kreeg hij zijn slachtoffers in zijn macht en welke rol speelden prominente Nederlanders bij het redden van Holleeder’s leven?

Holleeder praat zelf

Volgens RTL krijgen de kijkers verbijsterende antwoorden in De (onder)wereld van Willem Holleeder. Van Holleeder zelf (die inmiddels al weer een tijdje in het gevang zit) en van degenen die hem goed kennen.

Uitzending: zondag 13 november, 20.00 uur bij RTL4

Meer over