Van radio naar tv

Wouter Bouwman wordt presentator bij sportzender ESPN

1 juli 2022 14:19 | informatief | Door Esther Hut

© KRO-NCRV

Wouter Bouwman verruilt de radiostudio voor een plekje voor de camera. Hij verkast namelijk naar sportzender ESPN waar hij verslag gaat doen tijdens het voetbalseizoen.

Bij de publieke omroep was Wouter onder andere te zien in de talkshow Khalid & Sophie en maakte hij radioprogramma’s als bij NPO Radio-1. Voor hem is deze overstap een droom die uitkomt.

Droombaan

"Dit is mijn droombaan,” zegt Wouter. "Ik heb daarom ook geen moment getwijfeld over deze stap, ondanks dat ik terugkijk op zes mooie, bijzondere en leerzame jaren bij BNNVARA. ESPN ademt sport en is de thuisbasis van de Eredivisie. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en kijk meer dan ooit uit naar de start van het nieuwe voetbalseizoen."

Ook ESPN-directeur Rob Labree is erg enthousiast met hun nieuwste aanwinst. “Met Wouter Bouwman halen we een zeer talentvolle en enthousiaste presentator binnen. Hij heeft een hart voor sport en heeft inmiddels ruimschoots bewezen die passie om te kunnen zetten in boeiende en bovendien aanstekelijke journalistieke producties. Daarmee past hij perfect bij ESPN.”

De Slimste Mens

Wouter deed afgelopen jaar ook mee aan De Slimste Mens en schopte het toen tot de finaleweek. Uiteindelijk won acteur Jacob Derwig de populaire quiz.

Meer over