Youp en Wendy hebben flinke mot

Wendy van Dijk heeft Youp van 't Hek een lafaard genoemd op Twitter. Dit omdat Youp zijn optreden in het programma De kwis heeft afgezegd.

Youp heeft het namelijk ook aan de stok met Paul de Leeuw die het niet waardeerde dat Youp van t Hek het woord 'pisnicht' gebruikte in zijn column in het NRC.

Column

Youp van 't Hek schreef er zijn column het volgende over:

'Vorige week kreeg ik over deze zaak een openbare reprimande van Paul de Leeuw in het AD. Paul vond dat ik op mijn woorden moest letten. Voor mij was dit de gotspe van de eeuw. Paul de Leeuw die mij sommeert niet zulke rare taal uit te slaan. Toen ik hem hierover aan de telefoon had heb ik tot drie keer toe gevraagd of het dezelfde Paul de Leeuw was die ik dertig jaar lang op tv alles heb zien roepen. Ja, maar sinds hij kinderen had was hij tot inkeer gekomen. Nou, mijn kinderen zijn het huis uit.

Toevallig had ik net ja gezegd tegen zijn programma De Kwis, waarin vier cabaretiers op vrolijke wijze een bekende gast slachten. En dat heb ik deze week toch maar even afgezegd. Ik wil niet naast een presentator zitten met een teer zieltje zodat ik op mijn woorden moet letten.'

En daar heeft Wendy van Dijk dus weer een duidelijke mening over.

Erdogan Galjaard

Youp en Wendy hebben het vaker aan de stok met elkaar. De cabaretier noemt Wendy's echtgenoot Erland Galjaar standaard Erdogan Galjaard en dat valt niet zo goed bij de presentatrice.

Meer over:

Reageren