Persoonlijke verhalen

Yvon Jaspers gaat in gesprek met mensen met een klein budget in Kook van Jou

6 december 2023 12:17 | informatief | Door Esther Hut

© Imke Panhuijzen

Yvon Jaspers heeft het Boer Zoekt Vrouw-seizoen net achter zich gelaten, maar is binnenkort alweer te zien in een nieuw programma. In het nieuwe KRO-NCRV-programma Kook van Jou reist ze het land door om te koken met mensen die hulp krijgen van de Voedselbank.

 

Er komen veel verschillende levensverhalen voorbij.

Kook van Jou

In elke aflevering van Kook van Jou gaat Yvon bij drie verschillende personen op bezoek. Met hen bereid zij een maaltijd voor iemand die altijd voor hem of haar klaarstaat en diegene graag wil bedanken. Tijdens het kokkerellen komen er verschillende onderwerpen naar voren die het leven met een klein budget met zich meebrengt.

Schaamte

“Door Kook van Jou heb ik veel bijzonder krachtige mensen leren kennen” zegt Yvon. “Zoals Letitia die ’s nachts wakker ligt omdat ze niet weet of ze genoeg eten voor haar kinderen kan kopen of Jiba die na jaren dakloos te zijn geweest zijn leven weer op de rit probeert te krijgen. Allemaal trotseren ze het gevoel van schaamte door hun verhaal te vertellen. Dat vind ik bewonderenswaardig. Het vergt zoveel lef om armoede in Nederland een gezicht te geven.”

Wanneer is Kook van Jou te zien op tv?

Kook van Jou is vanaf zaterdag 6 januari te zien om 19:00 uur op NPO 1.

 

Meer over