482.000 kijkers voor de De Beste Singer-Songwriter winnaar Michael Prins

Gisteravond zagen 482.000 mensen hoe Michael Prins tot De Beste Singer-Songwriter van Nederland werd gekroond. Op Twitter scoorde het programma beter.

De kijkcijfers van De Beste Singer-Songwriter van Nederland vielen al langere tijd tegen. De finale scoorde wel iets meer kijkers dan de reguliere uitzendingen. Zij zagen hoe de kandidaten hun favoriete nummer van de afgelopen weken in een nieuw jasje staken en opnieuw ten gehore brachten.

Close to You

Maaike Ouboter maakte een opvallende keuze: zij besloot niet haar tranentrekker Dat Ik Je Mis te spelen, maar koos voor een ode aan haar broer. Uiteindelijk ging Michael Prins (foto) er met de prijzen vandoor; hij zong zijn auditienummer Close to You.

We Zijn Er Bijna

Gisteravond pakte Martine van Os en 43 65-plussers hun koffers in en begonnen aan een busreis door de Balkan. Het MAX-programma We Zijn Er Bijna ging sterk van start met 1.240.000 kijkers.

Praatcijfers

Toch verslaan de praatcijfers van De Beste Singer-Songwriter van Nederland gemakkelijk die van We Zijn Er Bijna. Gisteravond was al te zien hoe Giel Beelen af en toe een opvallende tweet voorlas tijdens de uitzending. Wij maakten ook een kleine selectie:

Jim Bakkum liet weten een groot fan te zijn van winnaar Michael Prins: "Michael Koning in plaats van Prins. Wat een stem." Muziekexpert Leo Blokhuis kon niet zo goed kiezen wij hij de beste vond, dus loofde hij het hele programma maar: "Ik zie niet als een wedstrijd, maar als een staalkaartje van nieuw Nederlands talent. En da's hoopgevend."

Cabaretier Jochem Myjer had liever Maaike Ouboter als winnaar gezien: "Al mijn ingewanden, huid, vezels en haren gaan op tilt als @maaikeouboter begint te zingen! Voor mij de winnaar! :)"

Reageren