Kijkcijfers zaterdag 29 mei 2021

De TV van gisteren: Beat the Champions scoort met VIP-versie

30 mei 2021 08:51 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© William Rutten

Songfestival-kijkcijfers evenaart ze er niet mee, maar Chantal Janzen boekte ook deze zaterdagavond succes. Dit keer met Beat the Champions vips

Beat the Champions kon wel een boost gebruiken. Het programma eindigde het afgelopen seizoen met 662.000 kijkers. Vergeleken met het miljoen dat de quizshow in het begin scoorde én voor RTL 4-begrippen, is dat mager. Beat the Champions vips is dus een slimme zet geweest: zaterdag zagen 1.068.000 kijkers hoe Francis van Broekhuizen, Sofie van den Enk, Igmar Felicia, Ruben Nicolai, Jörgen Raymann en Huub Stapel het vragenvuur ondergingen. Vooral Francis viel in de smaak.

 

Champions League Manchester City - Chelsea 

Maar het was - op het achtuurjournaal na - SBS 6 die zaterdagavond het best scoorde: de UEFA Champions League-finale tussen Manchester City en Chelsea trok 1.096.000 kijkers naar de zender. Chelsea won met 0-1. 

Theo Maassen

Het tijdsblok waarin vorige week de finale van het Songfestival plaatsvond, vulde NPO 1 grotendeels op met Theo Maassen. In zijn tiende cabaretvoorstelling Theo Maassen: situatie gewijzigd raakte de cabaretier een gevoelige snaar door te spreken over de verschillen tussen mannen en vrouwen. En dat was goed voor 468.000 kijkers. 

Meer over