De TV van gisteren: 1.1 miljoen zien de stoutste jongen huilen

26 februari 2016 08:31 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Caroline Tensen debuteerde bij AVROTROS met De Stoutste Jongen van de Klas en scoorde daarmee een keurige 1.1 miljoen kijkers.

Caroline kon zich feitelijk geen mooier begin wensen: ze mocht oud-voetballer Frenk "Frenkie" Schinkels interviewen. De Feyenoorder stelde niet teleur.

Stout en verdrietig

Dat er heel wat mis kan gaan in een mensenleven bewijst het verhaal van Frenkie Schinkels. Geboren in de Rotterdamse wijk Charlois, met een chronisch zieke moeder en een onstabiele gezinssituatie was Frenkie op school alles behalve een lieverdje. Zijn voetbaltalent redde hem uiteindelijk. Maar toen hij eenmaal als profvoetballer het leven op de rit leek te hebben, verloor hij zijn vrouw bij een ongeval. Schinkels bleef achter met twee jonge dochters en veel verdriet, zo bleek ook toen Caroline Tensen er met hem over sprak. Het liet Twitter niet onberoerd.

Heel wat kijkers kwamen tot de conclusie dat ze zich vergist hadden in de programmatitel. "Stout" bleek een erg relatief begrip te zijn..

Help Mijn Man Is Klusser

Ondertussen presenteerde John Williams een nieuwe aflevering van Help, Mijn Man Is Klusser. De RTL 4 realityshow was goed voor 1.4 miljoen kijkers en heel wat verbaasde reacties. Op papier leek Gert-Jan de zondebok: de verbouwing van de slaapkamer kwam immers maar niet af, waardoor zijn vrouw Lucienne al jaren in d'r eentje in een caravan sliep. Maar gaandeweg de aflevering werd duidelijk dat zij misschien wel het stempel boeman verdiende. Niets was namelijk goed in haar ogen, waardoor Twitter massaal de kant van de zogenaamd lakse klusser koos.

De Wensboom

Gelukkig was er voor de RTL 4 kijker na de frustratie van Help Mijn Man Is Klusser ook nog ruimte voor ontspanning dankzij Johnny de Mol en z'n feel good programma De Wensboom. Waarschijnlijk wenste De Mol zelf wat meer kijkers, 969.000 is voor RTL begrippen wat karig.

Meer over